πρόσκοποι μαραθώνιος mda hellas
Βαθμοφόροι Δράση Κοινότητα Προσφορά Σύστημα

Κλασικός Μαραθώνιος 2018 με την MDA Hellas

πρόσκοποι mda hellas μαραθώνιος 2018

O μήνας Νοέμβριος για εμάς σημαίνει προσφορά!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι του 1ου&2ου Συστήματος Ψυχικού, τρέξαμε στον Κλασικό Μαραθώνιο με την πιο δυνατή ομάδα….τους Finish Liners, οι οποίοι υπηρετούν του σκοπούς του σωματείου MDA για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις. Τρέξαμε για να στηρίξουμε 4 αθλητές του MDA Hellas που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, και έχουν όνειρο να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και φυσικά στους Παραολυμπιακούς αγώνες, κάνοντάς μας υπερήφανους!

Βοηθώντας 3 Μέλη του MDA με Νευρομυϊκή Πάθηση, τον Ανδρέα, την Αλεξάνδρα και το Χάρη, διανύσαμε όλοι μαζί τα 42χλμ του 36ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μια μαγευτική αλλά και τόσο ξεχωριστή διαδρομή, που σου έδινε δύναμη και κουράγιο για να τερματίσεις. Στόχος μας, να ενημερωθούμε, να προσφέρουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό απέναντι στα άτομα που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις.

Το MDA ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000 με τη θεμελιώδη πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από εκατό οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός παιδιού που ασθενεί. Από τις πιο μεγάλες του συνεισφορές στην ελληνική κοινωνία είναι ο εξοπλισμός σε τρεις Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα) με στόχο την εξειδικευμένη ιατρική κάλυψη των ασθενών, χωρίς να πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους. Η ιδέα της ομάδας Finish Liners είναι μία ομαδική πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε με αφορμή το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Ελιάνας Αμπραβανέλ, που είχε τίτλο «Finish Line» και παρακολουθούσε τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν.

Περήφανοι και γεμάτοι συναισθήματα, επιστρέψαμε στην καθημερινότητα μας με ένα μήνυμα ζωής:

“Ότι σημασία δεν έχει πως τρέχεις, αλλά γιατί … και με ποιους”!

 

πρόσκοποι mda hellas μαραθώνιος 2018