Δράση Ομάδα Προσφορά

Ομάδα: Συσσίτιο στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού

Το Σάββατο 3 Μαρτίου του 2018 η 2η Ομάδα Προσκόπων Ψυχικού οργάνωσε και υλοποίησε ένα συσσίτιο σε συνεργασία με τον Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού προς αρωγή των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και οι γονείς χορηγώντας ένα μικρό ποσό των τριών (3) με τεσσάρων (4) ευρώ, τα οποία όμως αντιστοιχούν σε τρόφιμα για 4 άτομα.

Πρόσκοποι και βαθμοφόροι μαζευτήκαμε στις 9 το πρωί στον Ναό της Αγίας Σοφίας και αφού είπαμε την προσευχή μας και κάναμε την έπαρση της σημαίας, στήσαμε γρήγορα τα μαγειρεία μας και ξεκινήσαμε την προετοιμασία του γεύματος το οποίο περιλάμβανε μακαρόνια με κιμά, σαλάτα και γλυκό. Οι Πρόσκοποι έστησαν δύο μαγειρεία πλήρως εξοπλισμένα: με δεκάκιλες γκάζες, διπλές εστίες, κατσαρολικά και σπάτουλες, ένα για κάθε Ενωμοτία.

Οι ενωμοτίες χώρισαν τις πρώτες ύλες και ανάψανε το γκάζι για να ξεκινήσει το μαγείρεμα το οποίο διήρκησε μέχρι τις 11:30. Κατά τις 12:00 άρχισαν να έρχονται άνθρωποι για φαγητό, μαζί με τις οικογένειές τους. Οι Πρόσκοποι γέμιζαν τα ταπεράκια τους, τους έδιναν τα γλυκάκια και τους αποχαιρετούσαν.

Στις 13:00 έληξε η δράση μας, και φορτώσαμε τα υλικά μας για να επιστρέψουμε στη λέσχη μας.

Ό,τι έμεινε από το φαγητό αφέθηκε στην Αγία Σοφία και ένα κομμάτι της τροφής στάλθηκε και στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Ψυχικού.

Ήταν μια Δράση έμπρακτης προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη την κάθε βοήθειά μας, και θεωρώ πως οι Πρόσκοποι της Ομάδας μας το αντιλήφθηκαν σε βάθος.

πρόσκοποι ψυχικό συσσίτιο αγία σοφία πρόσκοποι ψυχικό συσσίτιο αγία σοφία πρόσκοποι ψυχικό συσσίτιο αγία σοφία πρόσκοποι ψυχικό συσσίτιο αγία σοφία