Κοινότητα

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Α’ Λυκείου και μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο έτος, εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών.

Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 14-17 ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. Έφηβος, που για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισμό για να ονομαστεί και να γίνει ενεργό μέλος του ΣΕΠ, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου. Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον Κλάδο των Λυκόπουλων και στον Κλάδο των Προσκόπων, συμπληρώνεται στον Κλάδο των Ανιχνευτών με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο Κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι ‘Έλληνες πολίτες χρήσιμοι την Πατρίδα και το Κοινωνικό σύνολο.

Η κοινότητα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού οργανώνει δράσεις κάθε εβδομάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εκτός της λέσχης μας.

Αρχηγός της Κοινότητας είναι ο Σπύρος Θρεψιάδης.

Μέσα στο μπουντρούμι, στη φυλακή
γιο-χο-χο
Με μια μπουκάλα ρούμι,
στου καπετάνιου του νεκρού την κάσα καθισμένοι
κι ο διάολος το ξέρει ποια τύχη μας προσμένει!
γιο-χο-χο
Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια,
και μου πετάς έναν κεφτέ – ΑΝΙΧΝΕΥΤΑΙ !

 

Η Κοινότητα μας σε εκδρομή στην Πεντέλη τον Οκτώβριο του 2017.