μονοήμερη ομάδα πρόσκοποι υμηττός
Δράση Εκδρομή Ομάδα

Ομάδα: Μονοήμερη Εκδρομή στον Υμηττό

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 η Ομάδα μας πραγματοποίησε μία μονοήμερη εκδρομή στον Υμηττό με γονείς και παιδιά.

Αρχικά, οι Πρόσκοποι συναντηθήκαν στην έναρξη του μονοπατιού νούμερο 10, στην Αγία Παρασκευή και στις 7:30 το πρωί, από όπου και ξεκίνησε η πορεία τους. Οι Ενωμοτίες περπάτησαν μέσα στο δάσος του Υμηττού, κόντρα στην κλίση του, μέχρι να φτάσουν στην κορυφογραμμή την οποία διέσχισαν κατά μήκος. Μετά από περίπου 3 ώρες στο μονοπάτι νούμερο 10, οι Πρόσκοποι με την βοήθεια του χάρτη και της πυξίδας άλλαξαν πορεία μέσω του μονοπατιού νούμερο 5 και κατευθύνθηκαν προς τον Πύργο Ανθούσας, στον οποίο και έφτασαν ύστερα από μια ώρα.

μονοήμερη ομάδα πρόσκοποι υμηττός

Εκεί τους περίμεναν οι γονείς, οι οποίοι είχαν χωριστεί σε Ενωμοτίες με ενωμοτιακό κοντάρι και κραυγή. Μετά τα τυπικά έναρξης και την έπαρση της σημαίας ξεκίνησε το προσκοπικό παιχνίδι στο οποίο έπαιξαν μαζί Πρόσκοποι και γονείς.

μονοήμερη ομάδα πρόσκοποι υμηττός

Η θεματική του παιχνιδιού είχε να κάνει με τον Πόλεμο των Άστρων και τη μάχη μεταξύ Jedi και Sith. Οι παίκτες, όντας νεοσύλλεκτα μέλη της Επαναστατικής Συμμαχίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Stormtroopers που είχαν απαγάγει την Ρέι. Στο τέλος του παιχνιδιού, αφού νικήθηκαν οι Stormtroopers, εμφανίστηκε ο Darth Vader, ο οποίος υποσχέθηκε στους Προσκόπους δύναμη και εξουσία αν επιλέξουν την σκοτεινή πλευρά. Εμφανίστηκε λοιπόν ένα δίλημμα, στο οποίο οι Πρόσκοποι ήταν ελεύθεροι να απαντήσουν όπως εκείνοι νόμιζαν…

Οι Πρόσκοποι επέλεξαν να απελευθερώσουν την Ρέι και η Ρέι για επιβράβευση τους έδωσε το τελευταίο Jedi φωτόσπαθο!

Όταν τελείωσε το παιχνίδι καθίσαμε όλοι μαζί Πρόσκοποι, Βαθμοφόροι και γονείς για ένα πικ νικ στο βουνό με σπιτικά εδέσματα από τους γονείς και τους Βαθμοφόρους. Αργότερα, στην Ώρα Ενωμοτίας, έγινε μία γρήγορη συνάντηση γονέων για την Εαρινή Εκδρομή της Ομάδας και την Κατασκήνωση.

μονοήμερη ομάδα πρόσκοποι υμηττός

μονοήμερη ομάδα πρόσκοποι υμηττός

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν μαζί μας σε αυτή την πολύ ευχάριστη Δράση!