Αγέλη Εκδρομή Κοινότητα Ομάδα

Χειμερινές Εκδρομές Τμημάτων

Πρώτη έφυγε η Κοινότητά μας… Ξεκινώντας πορεία μέσα στο πανέμορφο χιονισμένο τοπίο του Πηλίου, και κατακτώντας αρκετές κορυφές, έφτασε στο κυνηγετικό καταφύγιο στο οποίο και διανυκτέρευσε, με παιχνίδια και τραγούδια δίπλα στο τζάκι. Το περπάτημα της επόμενης μέρας, έχοντας από τη μία μεριά λεύκες και καστανιές και από την άλλη μία ηλιόλουστη θέα του Παγασητικού, οδήγησε Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους στο γραφικό χωριό Πινακάτες. Εκεί δέχτηκαν την απίστευτη φιλοξενία των κατοίκων, οι οποίοι τους προσέφεραν το παλιό σχολείο για να διανυκτερεύσουν, και τους έδειξαν παραδοσιακές συνταγές και την ξυλουργική τέχνη. Η επόμενη μέρα τους οδήγησε στην Αγριά, όπου γνωρίστηκαν με την Κοινότητα του τοπικού Συστήματος και φάγανε, παίξανε και τραγουδήσανε μαζί, ενώ την τελευταία μέρα γνωρίσαν το Βόλο, επισκέφτηκαν το La Petite Cantine και το μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Έπειτα έφυγε η Αγέλη, η οποία πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στο κατασκηνωτικό κέντρο του Σουνίου. Εκεί, τα Λυκόπουλα βοηθήσαν τους Cuphead να λύσουν μυστήρια και να νικήσουν τους κακούς. Με πολύ παιχνίδι και τραγούδι, αλλά και φαγητό, κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή και όμορφες εμπειρίες για τα Λυκόπουλα και τους Γερόλυκους.

Την ίδια μέρα με την Αγέλη, η Ομάδα, μαζί με την Ομάδα του Γαλατσίου, αναχώρησε για την περιοχή της Χαλκίδας. Είχαν ένα γεμάτο πρόγραμμα, που περιελάμβανε σύντομη πορεία κάτω από χιονόπτωση, γρίφους και παιχνίδια, πολύ τραγούδι και νέες γνώσεις. Οι Ενωμοτίες γνωρίστηκαν, δέθηκαν και αλληλοβοηθήθηκαν, και έπειτα βοήθησαν και το δήμο, καθαρίζοντας την παραλία, δίπλα στην προσκοπική εστία της Χαλκίδας, από σκουπίδια. Τέλος, Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι, απόλαυσαν ένα χορταστικό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.